Fietsparkeren

 • Fietsparkeren Continental Car Parks
 • Fietsparkeren Continental Car Parks
 • Fietsparkeren Continental Car Parks
 • Fietsparkeren Continental Car Parks
 • Fietsparkeren Continental Car Parks
 • Fietsparkeren Continental Car Parks
 • Nieuwe fietsenstalling Den Haag CS
 • Nieuwe fietsenstalling Den Haag CS
 • Nieuwe fietsenstalling Den Haag CS
 • Fietsparkeren Energiehuis Dordrecht
 • Fietsparkeren Energiehuis Dordrecht
 • Fietsparkeren Energiehuis Dordrecht
 • Fietsparkeren Energiehuis Dordrecht

Continental Car Parks als partner voor uw totale mobiliteitsvraagstuk

Mobiliteit, bereikbaarheid en dus ook parkeren zijn vraagstukken waar iedereen dagelijks mee te maken heeft. Omdat het fietsparkeren niet meer weg te denken is in het totale mobiliteitsvraagstuk heeft Continental Car Parks het concept Bike Parks ontwikkeld. Bike Parks gaat uit van een flexibel stramienraster dat projectspecifiek gemaakt kan worden. De parkeersystemen zijn tevens snel en eenvoudig zowel horizontaal als verticaal uit te breiden. Door een combinatie van duurzame materialen, de mogelijkheid om kleur toe te passen en de ruime architectonische mogelijkheden ontstaat er een vriendelijk en veilig gevoel. Ons vaste bouwteam staat garant voor een korte bouwtijd en turnkey oplevering van uw fietsparkeersysteem.

Flexibel en demontabel

Het speciaal ontwikkelde bouwsysteem van de fietsenstallingen kan volledig naar wens uitgevoerd worden. Ook bestaat de mogelijkheid om de stalling demontabel uit te voeren. Omdat het een modulair bouwsysteem is kan het gebouw gemakkelijk uitgebreid worden. Door de flexibiliteit en demontabelheid van het concept is realisatie op bijna elke locatie mogelijk. Het bouwsysteem bestaat uit een lichte hoofddraagconstructie. Door de ranke constructie is er maximale transparantie wat de sociale veiligheid ten goede komt. Bijkomend voordeel van de lichte constructie is dat er geen zware funderingsconstructies toegepast hoeven worden.

Tijdsbestendige architectuur

De fietsenstallingen kunnen qua uitstraling geheel aangepast worden aan uw wensen. Bij het ontwerpen van de gevels werken wij samen met verschillende gerenommeerde architecten. Fietsenstallingen met een ‘tijdsbestendige’ architectuur die op lange termijn aantrekkelijk blijven zijn op zichzelf al duurzamer. Hierdoor zijn de stallingen geschikt om gerealiseerd te worden op zichtlocaties zonder dat deze afbreuk doen aan de omgeving. Afhankelijk van de wensen van de opdrachtgever kunnen de fietsenstallingen voorzien worden van zeer uiteenlopende gevels. Het interieur van de fietsenstallingen kan worden voorzien van verschillende kleuren, pictogrammen en bewegwijzering. Naast een prettige sfeer krijgt de fietsenstalling op deze wijze een eigen identiteit. Het is bijvoorbeeld mogelijk om uw huisstijl te integreren in het interieur.

Gebouwfuncties

In het modulaire bouwsysteem kunnen eenvoudig andere functies opgenomen worden. Hierbij valt te denken aan bijvoorbeeld een kiosk, fietsenmaker of OV-informatiepunt. Het is zelfs mogelijk om tijdelijk een extra functie toe te voegen aan de fietsenstalling. Door de grote overspanningen die mogelijk zijn kan het parkeren van auto’s en fietsen gecombineerd worden. Hierdoor kan het gebouw gemakkelijk een transferiumfunctie krijgen.

Duurzaamheid

Het meest milieuvriendelijke vervoermiddel is onbetwist de fiets. Om dit milieuvriendelijke aspect van het fietsen door te zetten naar de stallingsvoorziening zijn er legio duurzaamheidsoplossingen die aan het concept kunnen worden toegevoegd. Zo is het mogelijk oplaadpunten voor e-bikes en e-scooters op te nemen, energiebesparende installaties toe te passen en duurzame energie op te wekken.

Business class fietsparkeren

Om de gebruikers van fietsenstallingen extra comfort te bieden kan er business class fietsparkeren geïntroduceerd worden. In een business class parkeervoorziening kan men bijvoorbeeld gebruik maken van kledingkluisjes, WiFi internet, fietspompen en bandenplaksetjes. Met een elektronisch OV-vertrektijdenbord met plattegrond is een grote stap gemaakt naar een gebruiksvriendelijk fietstransferium.

Wilt u meer informatie over dit onderwerp? Neem dan gerust contact met ons op.

Terug naar parkeersystemen overzicht