3e plaats klimtijdrit parkeergarage Amphia Breda

  • Klimtijdrit parkeergarage Amphia Breda
  • Klimtijdrit parkeergarage Amphia Breda
  • Klimtijdrit parkeergarage Amphia Breda
  • Klimtijdrit parkeergarage Amphia Breda

3e plaats klimtijdrit parkeergarage Amphia Breda

20 september 2016

Onder het motto ‘Samen gezonder’ organiseerde het Amphia Ziekenhuis samen met de gemeente Breda en wielervereniging Rouleurs op zaterdag 17 september 2016 een klimtijdrit in de nieuwe parkeergarage van het Amphia ziekenhuis. Continental Car Parks ontwikkelde deze nieuwe parkeergarage die bestaat uit vier verdiepingen met in totaal 950 overdekte parkeerplaatsen. In totaal zijn 177 wielrenners en 20 teams de uitdaging aangegaan, waaronder Continental Car Parks!

Burgemeester Depla opende als fervent fietser de klimtijdrit nadat voorzitter Raad van Bestuur van het Amphia, Olof Suttorp, rond 10.00 uur het officiële startsein had gegeven.“Als ziekenhuis van Breda en omstreken en één van de grootste werkgevers in de regio leek het ons een erg leuk idee iedereen uit te nodigen om een persoonlijk record neer te zetten tijdens een klimtijdrit in de nieuwe, overdekte parkeergarage”, aldus Olof Suttorp. “Tenslotte hebben wij als ziekenhuis de zorg voor gezondheid hoog in het vaandel staan. Bewegen hoort daar vanzelfsprekend bij.”

Ook de gemeente hecht veel waarde aan vitaliteit en mobiliteit. “Dit soort evenementen dragen wij dan ook een warm hart toe”, aldus burgemeester Paul Depla die zelf deze dag als eerste de klim omhoog maakte. Vorig jaar organiseerden gemeente en wielervereniging Rouleurs ook een vergelijkbaar succesevenement in de parkeergarage van het nieuwe station. Paul Depla: “We hopen ook nu weer op minstens zoveel enthousiaste deelnemers te mogen rekenen. Het enige dat je namelijk voor deelname nodig hebt is een eigen fiets, een goede conditie en een goed humeur.” Zowel individuele fietsers als bedrijventeams konden deze dag de klim omhoog maken. Met een hellingpercentage van 10 % is het parcours voor iedereen met conditie geschikt.

Fietsen voor een goed doel

Olof Suttorp: “Natuurlijk fietsen we vooral voor het plezier, maar wij hebben er ook een goed doel aan gekoppeld, namelijk een kunstwerk dat straks in de tuin van het nieuwe ziekenhuis geplaatst zal worden. Dit kunstwerk komt er ter nagedachtenis aan het oorlogsdrama dat 70 jaar geleden in Breda plaatsvond aan de Molengracht. In de bocht van de weg naar de huidige Spoedeisende Hulp werd toen een boerderij getroffen door een uit koers geraakte bom. Tien kinderen en hun tante kwamen daarbij om het leven. Drie grote rode beuken waren stille getuigen. Deze beuken zijn afgelopen jaar gerooid omdat ze ziek waren. In goed overleg met de nabestaanden van de ramp en de gemeente is afgesproken om een kunstwerk terug te plaatsen ter herinnering aan hetgeen is gebeurd. Dit kunstwerk wordt nu ontworpen. Het inschrijfgeld van de klimtijdrit komt dan ook ten goede aan dit kunstwerk, waarbij Amphia het resterende bedrag zal financieren. Zo wordt het herdenkingswerk straks een beetje van ons allemaal, voor een ramp die ook heel Breda heeft getroffen.”

Meer nieuws- bouw parkeergarage Amphia Ziekenhuis Breda

Nieuwe parkeergarage Amphia Ziekenhuis Breda eind augustus open
Continental Car Parks realiseert parkeergarage Amphia Ziekenhuis Breda

Terug naar nieuws overzicht