Aanpak station Elst weer stap dichterbij

  • Parkeergarage P&R NS Station Elst
  • Parkeergarage P&R NS Station Elst
  • Parkeergarage P&R NS Station Elst

Het aanpassen van het station in Elst is weer een stap verder. Het bestuur van de stadsregio Arnhem Nijmegen heeft ingestemd met de plannen. Eind dit jaar valt een besluit over het beschikbaar stellen van bijna 12,5 miljoen euro.

Station Elst gaat groots op de schop. Om meer capaciteit te krijgen komt er een derde spoor en een derde perron. Op die manier kan het extra reizigersvervoer op de lijn Arnhem-Nijmegen worden opgevangen. De stadsregio wil de verbinding uitbreiden om tussen Arnhem en Wijchen als eindstation vier Sprinters te laten rijden in het kader van het plan Stadsregiorail.

Twee tunnels voor voetgangers en gemotoriseerd verkeer moeten een einde maken aan de constante files voor de overweg met spoorbomen naast het station. Het derde spoor moet in 2014 gereed zijn.

Continental Car Parks heeft eind 2011 in samenwerking met MH1 architecten uit Maastricht de Design and Build aanbesteding gewonnen voor de parkeergarage op de P&R-locatie NS station Elst. De parkeerlocatie levert straks een totale capaciteit van ca. 600 parkeerplaatsen en past met de stalen gevel en ronde vormen perfect in de stedenbouwkundige uitstraling van het te ontwikkelen bedrijventerrein en naastgelegen gemeentehuis. De gemeente zal voor haar medewerkers ook een deel van de parkeerplaatsen van NS Vastgoed gaan huren. NS Vastgoed heeft zich laten adviseren door Empaction uit Eindhoven, adviseurs in parkeerstrategie en marketing.

Continental Car Parks is geselecteerd op basis van een beste beoordeling op ontwerp, prijs, planning en onderhouds- en beheerskosten voor een periode van 10 jaar. De realisatie zal naar verwachting eind 2013 starten.

Terug naar nieuws overzicht