BOUW PARKEERGARAGE DESIGNER OUTLET ROERMOND GESTART

  • BOUW PARKEERGARAGE DESIGNER OUTLET ROERMOND GESTART
  • BOUW PARKEERGARAGE DESIGNER OUTLET ROERMOND GESTART
  • BOUW PARKEERGARAGE DESIGNER OUTLET ROERMOND GESTART

Bouw parkeergarage Designer Outlet Roermond gestart

4 april 2016

Op maandag 4 april is Continental CAR PARKS gestart met de realisatie van de nieuwe parkeergarage bij het Designer Outlet Center van Roermond. De bouwplaats is ingericht en de eerste funderingspalen zijn aangebracht. Op basis van een Design and Build overeenkomst wordt de parkeergarage gefaseerd gerealiseerd en ook het maaiveld wordt opnieuw ingedeeld.

Hoge kwaliteit en veel gebruikerscomfort

De nieuwe parkeergarage, die modulair wordt gebouwd, krijgt in fase 1 een capaciteit van circa 1700 parkeerplaatsen, zegt commercieel directeur Jeroen Drenth van Continental Car Parks. Bij de bouw wordt rekening met eventuele uitbreiding, zowel horizontaal als verticaal: er kan een nieuwe parkeerlaag bovenop de garage worden gebouwd, bovendien kan er een identieke garage met dezelfde capaciteit tegenaan komen. Dat zou betekenen dat er 3400 nieuwe parkeerplaatsen bijkomen, waarmee het de grootste parkeergarage van Nederland wordt. De fundering van de eventuele uitbreiding wordt in elk geval al gelegd, zegt Drenth.

Continental Car Parks gaat een garage realiseren volgens het eigen Parkdeck-parkeersysteem. De basis is een staalconstructie met slanke kolommen en monoliet afgewerkte, gladde betonvloeren met vloercoating en witte plafonds. Drenth: “Mensen gaan zich er prettig en veilig voelen. Overdag komt er veel licht binnen, ‘s avonds weerkaatst het licht op witte plafonds, waardoor een aanzienlijke besparing op de verlichtingskosten ontstaat. Ook het ontbreken van brede kolommen zorgt voor een veilig gevoel.”

In de garage geldt eenrichtingverkeer, moeten automobilisten schuin inparkeren en komt er een specifieke voetgangerszone naar het winkelgebied. De gevels van de trappenhuizen, aan de rand van de garage, bestaat vooral uit glas; de trappen zelf worden extra breed. Ook komt er een aantal liften, zegt Drenth.  De gevel van de garage krijgt vanaf de eerste verdieping houten lamellen.

Designer Outlet Roermond, sinds 2001 gevestigd op de plaats waar zich de Ernst Casimirkazerne bevond, bestaat uit 150 winkels die tweehonderd designermerken verkopen tegen flinke kortingen. Het gaat om de wat luxere modemerken als Prada, Burberry en Armani, maar ook sportmerken (Nike, Asics) en meer gangbare merken als Diesel en Superdry. Kijkend naar de bezoekersaantallen is er voor ieders wat wils: Designer Outlet Roermond trekt jaarlijks ruim 5 miljoen bezoekers. Nederlanders, maar vooral ook Belgen en Duitsers.

De bouw van de nieuwe garage begint in april, de oplevering staat gepland vlak voor de drukke decembermaand.

Terug naar nieuws overzicht