Bouw parkeergarage P&R NS Station Elst vordert snel

  • Bouw parkeergarage P+R Elst vordert snel
  • Bouw parkeergarage P+R Elst vordert snel
  • Bouw parkeergarage P+R Elst vordert snel
  • Bouw parkeergarage P+R Elst vordert snel
  • Bouw parkeergarage P+R Elst vordert snel
  • Bouw parkeergarage P+R Elst vordert snel

BOUW PARKEERGARAGE P+R NS ELST VORDERT SNEL

Onlangs is Continental Car Parks in opdracht van NS Stations gestart met de realisatie van de P+R Elst. Inmiddels is het hoogste punt bereikt en zijn de eerste betonvloeren gestort. De parkeergarage op de P&R-locatie naast het NS station in Elst heeft straks een totale capaciteit van circa 600 parkeerplaatsen.

Aanbestedingsprocedure bouw parkeergarage
De P+R Elst welke aan de spoorlijn tussen de steden Nijmegen en Arnhem ligt is middels een Design, Build & Maintain aanbesteding door NS Stations in de markt gezet.  Continental Car Parks heeft de aanbesteding gewonnen op basis van de beste beoordeling op ontwerp, prijs, planning en onderhouds- en beheerkosten voor een periode van 10 jaar. NS Vastgoed liet zich in dit traject adviseren door Empaction uit Eindhoven, adviseurs in parkeerstrategie en marketing.

Het ontwerp is in nauwe samenwerking met MH1 architecten uit Maastricht en JVZ raadgevend ingenieurs uit Deventer tot stand gekomen. De parkeergarage wordt gerealiseerd met een slanke constructie wat zal resulteren in een gebruiksvriendelijke parkeergarage waar de gebruiker centraal staat. Door te kiezen voor eenrichtingsverkeer en schuine parkeervakken kunnen gebruikers gemakkelijk hun auto parkeren zonder de aanwezigheid van kruisende verkeersstromen. De eenduidige bewegwijzering en de overzichtelijke parkeervloeren zullen er verder voor zorgen dat er geen onnodige verkeersbewegingen in de parkeergarage plaatsvinden. Dit resulteert in een betere luchtkwaliteit en veiligheid in de parkeergarage.

Bouw parkeergarage in 3D/BIM
De parkeergarage is vooraf helemaal in 3D en BIM uit gewerkt waardoor de overlast tijdens de uitvoering tot een minimum wordt beperkt voor de opdrachtgever en omwonenden. De komende weken zal verder worden gewerkt aan de montage van de staalconstructie en het storten van de betonvloeren. Nadat alle betonvloeren gestort zijn zullen de gevelelementen worden gemonteerd. Deze elementen bestaan uit getordeerde verticale lamellen. De oplevering van de parkeergarage staat gepland voor medio november 2014.

Terug naar nieuws overzicht