Bouwopdracht voor parkeergarage Mercuriusweg Den Haag

  • Impressie bouw parkeergarage Mercuriusweg Den Haag - Continental Car Parks

Bouwopdracht voor parkeergarage Mercuriusweg Den Haag

11 april 2017

Continental Car Parks heeft een bouwopdracht verworven voor een 4-laags parkeervoorziening aan de Mercuriusweg in Den Haag met in totaal 158 parkeerplaatsen. Opdrachtgever is vastgoedinvesteerder Albema B.V. De parkeergarage komt rechts naast het pand van Ardea Auto Den Haag te staan, welk pand ook eigendom is van Albema B.V. Ardea Auto Den Haag zal de garage in gebruik gaan nemen. De bouw start op korte termijn en naar verwachting is de parkeergarage uiterlijk in september gereed voor gebruik.

Gunning opdracht

De opdracht is gegund aan Continental Car Parks door middel van een aanbestedingsprocedure. Professionaliteit, ervaring, de snelle bouwtijd van 14 weken, zoveel mogelijk overlastbeperking tijdens de bouw en een goede prijs-kwaliteitverhouding gaven de doorslag voor Albema B.V. om te kiezen voor Continental Car Parks.

Ontwerp parkeergarage

Het ontwerp van de nieuwe parkeergarage is tot stand gekomen in samenwerking met VBJ architectuur en bouwmanagement uit Rhenen, OVB Ingenieursbureau uit Rhenen, JVZ Raadgevend Ingenieursbureau uit Deventer en J. Van Dommelen Elektrotechniek B.V.

Rotterdamsebaan

Door de komst van de Rotterdamsebaan moest een deel van het parkeerterrein aan de voorzijde van het pand van Ardea Auto verplaatst worden naar de zijkant. Albema B.V. besloot hier een parkeergarage op te bouwen waardoor de parkeerfaciliteit van het pand sterk vergroot wordt. Naar verwachting wordt deze locatie met de komst van de Rotterdamsebaan nog aantrekkelijker. Met het oog op de bouw van de Rotterdamsebaan wordt de Mercuriusweg tussen de Binckhorstlaan en de Neherkade opnieuw ingericht.

Terug naar nieuws overzicht