Energieneutrale parkeergarage van Continental Car Parks

ENERGIENEUTRALE PARKEERGARAGE VOOR CONTINENTAL CAR PARKS

Continental Car Parks gaat samen met ingenieursbureau Tauw een innovatieve proef uitvoeren waarbij de verkeersbewegingen van auto’s in een parkeergarage op een duurzame manier energie opwekken.
De proef vindt plaats in de parkeergarage Sikkenplein, gelegen in het centrum van Twello. Met de proef willen de bedrijven een actieve bijdrage leveren aan de ontwikkeling van duurzame energie. Auto’s in parkeergarages veroorzaken trillingen, vooral als deze over naden, drempels of hellingbanen rijden en verliezen daarbij bewegingsenergie. Door piëzo-elektrisch materiaal te verwerken in de constructie, zijn die trillingen om te zetten in elektrische energie. Hiermee kan bijvoorbeeld de verlichting in een parkeergarage van stroom worden voorzien. Het piëzo-elektrische materiaal is onderhoudsarm en het weer heeft geen invloed op de werking.

Deze ingenieuze vinding is voortgekomen uit de investering die ingenieursbureau Tauw doet in product- en kennisontwikkeling op haar vakgebieden: Ruimte, Milieu, Bodem, Civiel, Water en Waterbouw. Samen met Continental Car Parks gaat Tauw deze vinding nu toepassen in de praktijk.

Continental Car Parks is in deze een logische partner om de techniek toe te passen. Het bedrijf heeft een ruime ervaring in het oplossen van parkeerproblemen. Of het nu gaat om de uitbreiding van een bestaand parkeerterrein, een parkeergarage, een tijdelijke parkeervoorziening of een geïntegreerde parkeeroplossing. Hierbij houdt zij rekening met de bijbehorende functionele, financiële, organisatorische, architectonische en duurzame aspecten. Continental Car Parks is daarom voortdurend bezig met bestaande en nieuwe ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid.

Terug naar nieuws overzicht