Continental Car Parks realiseert parkeergarage in monumentale loods Amsterdam

  • Impressie parkeergarage monumentale loods Amsterdam - Continental Car Parks
  • Impressie parkeergarage monumentale loods Amsterdam - Continental Car Parks
  • Bestaande situatie loods Distelweg Amsterdam

Continental Car Parks realiseert parkeergarage in monumentale loods Amsterdam

24 januari 2017

Continental Car Parks heeft overeenstemming bereikt met Allround Parking Services voor de inbouw van een parkeergarage in een monumentale loods. Het unieke project wordt gerealiseerd aan de Distelweg in Amsterdam in een oude machinefabriek uit 1932.

Renovatie en inbouw parkeergarage

In totaal worden 169 parkeerplaatsen gerealiseerd over 3 bouwlagen met daarbij een lift en twee trappenhuizen. Het project is gegund aan Continental Car Parks vanwege het ontwerp en de beste prijs per parkeerplaats. De renovatie van de loods wordt momenteel uitgevoerd door Van der Ley Bouwbedrijven. Begin februari zal Continental Car Parks starten met haar werkzaamheden. De verwachting is dat de totale renovatie eind augustus gereed is.

Ontwerp parkeergarage

De parkeergarage in Amsterdam is onderdeel van het project De Vrije Kade, een autovrije woonbuurt aan het Johan van Hasseltkanaal op de Buiksloterham. Het ontwerp is van Heren 5 architecten bv bna. De parkeerloods zal voorzien in de nodige parkeerplaatsen voor de bewoners en voldoet aan de eisen uit de parkeernorm NEN 2443-openbare parkeergarages. Het industriële verleden komt tot uiting in het robuuste karakter van de parkeerloods en de no-nonsense houding in de aanpak van de renovatie. In de loods worden sleuven gezaagd om natuurlijke ventilatie tot stand te brengen. De parkeergarage zal gebruikmaken van ledverlichting en er zullen oplaadpunten voor elektrische auto’s worden gerealiseerd.

Terug naar nieuws overzicht