CONTRACT BOUW PARKEERDEK P+R SASSENHEIM GETEKEND

  • Schetsontwerp parkeerdek P+R Sassenheim, hier kunnen geen rechten aan worden ontleend
  • Nieuwbouw parkeerdek P+R Sassenheim
  • Nieuwbouw parkeerdek P+R Sassenheim
  • Schetsontwerp parkeerdek P+R Sassenheim, hier kunnen geen rechten aan worden ontleend
  • Schetsontwerp parkeerdek P+R Sassenheim, hier kunnen geen rechten aan worden ontleend
  • Schetsontwerp parkeerdek P+R Sassenheim, hier kunnen geen rechten aan worden ontleend
  • Schetsontwerp parkeerdek P+R Sassenheim, hier kunnen geen rechten aan worden ontleend

CONTRACT BOUW PARKEERDEK P+R SASSENHEIM GETEKEND

15 november 2016

Op dinsdag 15 november hebben Aan de Stegge Twello en Continental Car Parks de opdracht getekend met de gemeente Teylingen voor de bouw van een parkeerdek met circa 240 extra parkeerplaatsen bij het P+R terrein van Sassenheim. De bouw start naar verwachting medio 2017, de oplevering staat gepland voor eind 2017.

Station Sassenheim

De vraag naar uitbreiding van de parkeergelegenheid kwam voort uit een enorme verhoging van de parkeerdruk sinds de opening van het station in 2011. Het aantal reizigers dat door NS verwacht was (2.000 reizigers per dag) is in werkelijkheid gegroeid naar ruim 3.300 in 2014. Door dit succes staat het parkeerterrein met 280 parkeerplaatsen dagelijks overvol. De gemeenteraad besloot daarom in 2015 tot het realiseren van 240 extra parkeerplaatsen.

Korte bouwtijd en extra fietsenstalling

Op basis van een de beste prijs-kwaliteitsverhouding is de opdracht in een selectieprocedure gegund aan Aan de Stegge Twello. Bij de inschrijving is voorgesteld om tijdens de bouw het parkeerterrein bij de Wasbeek te gebruiken als tijdelijk parkeervoorziening om het huidige parkeerterrein in zijn geheel te kunnen sluiten. Hierdoor is een korte bouwtijd van circa 4 maanden mogelijk. Daarnaast is aangeboden tijdens de bouw extra fietsenstallingen te plaatsen bij het station. Met name tijdens de bouw zullen reizigers en automobilisten goed geïnformeerd worden over de eventuele overlast en mogelijke alternatieven om te parkeren.

Ontwerp parkeerdek

Het ontwerp van het parkeerdek is tot stand gekomen in samenwerking met Continental Car Parks en MoederscheimMoonen Architects. In het ontwerp staan comfort en veiligheid centraal en krijgt ook de landschappelijke inpassing extra aandacht. Het nieuwe gebouw komt namelijk te liggen tussen het spoor en de A44; een dynamische plek, met op de achtergrond de sfeer van de Kagerplassen en de bollenvelden.

Gratis parkeren

Het parkeerdek in Sassenheim biedt gratis parkeren. “In het coalitieakkoord 2014-2018 spraken we af dat de gemeente zorgt voor voldoende openbare parkeergelegenheid met als uitgangspunt dat parkeren gratis is. Met het realiseren van het parkeerdek zonder betaald parkeren, spelen we hierop in”, zegt wethouder Brekelmans. “Het parkeerdek zorgt dat station Sassenheim beter functioneert, dat is belangrijk voor de mobiliteit in de regio.”

Terug naar nieuws overzicht