Contract uitbreiding parkeergarage Ziekenhuis Gelderse Vallei te Ede ondertekend

CONTRACT UITBREIDING PARKEERGARAGE ZIEKENHUIS GELDERSE VALLEI TE EDE ONDERTEKEND

Ziekenhuis Gelderse Vallei en Continental Car Parks hebben op 4 mei 2011 het contract ondertekend voor de bouw van een derde parkeerlaag.

Door de bouw van deze derde parkeerlaag op de bestaande parkeergarage zijn er straks circa 400 extra parkeerplaatsen beschikbaar. De parkeergarage heeft dan plek voor 1.350 auto’s. Tijdens de verbouwing parkeren medewerkers van het ziekenhuis op parkeerlocaties in de directe omgeving van het ziekenhuis. Zo is de parkeergarage beschikbaar voor patiënten en bezoekers. Met een goede bewegwijzering worden zij naar de vrije parkeerplaatsen geleid. De bomen zijn inmiddels gekapt en de 250.000 bakstenen tellende gevel van de parkeergarage zal het nieuwe aangezicht worden van het ziekenhuis.

De parkeergarage is net als het ziekenhuis ontworpen door De Jong Gortemaker Algra Architecten op basis van het verkeerskundige plan van Keypoint. De bouwdirectie wordt uitgevoerd door Kuin Vastgoed uit Ede. Volgens planning is de parkeergarage in maart 2012 compleet in gebruik genomen en komt een einde aan het tekort aan parkeerplaatsen bij het ziekenhuis.

Omschrijving
Parkeergarage voor 450 extra parkeerplaatsen, totaal ca. 1.350 parkeerplaatsen bouwtijd circa 36 weken

Bouw
Jaar 2012

Opdrachtgever
Ziekenhuis De Gelderse Vallei uit Ede

Directievoering
Kuin Vastgoed uit Ede

Architect
De Jong Gortemaker Algra uit Rotterdam i.s.w.m. Architectenbureau Koldeweij uit Amsterdam

Verkeerskundig advies
Keypoint uit Enschede

Constructeur
JVZ Raadgevend Ingenieursburo B.V. uit Deventer

Terug naar nieuws overzicht