Contract voor bouw parkeergarage Bisonspoor Maarssen

  • Parkeergarage Bisonspoor Maarssen - Continental Car Parks
  • Parkeergarage Bisonspoor Maarssen - Continental Car Parks
  • Parkeergarage Bisonspoor Maarssen - Continental Car Parks
  • Parkeergarage Bisonspoor Maarssen - Continental Car Parks
  • Parkeergarage Bisonspoor Maarssen - Continental Car Parks
  • Parkeergarage Bisonspoor Maarssen - Continental Car Parks
  • Parkeergarage Bisonspoor Maarssen - Continental Car Parks
  • Parkeergarage Bisonspoor Maarssen - Continental Car Parks
  • Parkeergarage Bisonspoor Maarssen - Continental Car Parks

Contract voor bouw parkeergarage Bisonspoor Maarssen

14 december 2017

Winter Trust B.V. en Aan de Stegge Twello/Continental Car Parks hebben de turnkey overeenkomst getekend voor de realisatie van een vijflaags parkeergarage bij het winkelcentrum Bisonspoor in Maarssen. Tijdens een ondernemersbijeenkomst georganiseerd door Winter Trust op 7 december jl. zijn de definitieve beelden van de nieuwe parkeergarage bij Bisonspoor gepresenteerd.

Overzichtelijk en ruim parkeren

BISON Shopping Center staat voor een grootschalige kwaliteitsverbetering en uitbreiding. Om de mobiliteit, bereikbaarheid en de klanttevredenheid van alle gebruikers te borgen is het noodzakelijk een geheel nieuwe en grotere parkeergarage te realiseren. Nadat de sloopwerkzaamheden zijn afgerond wordt de vijflaags parkeergarage met een totale capaciteit van 1.125 parkeerplaatsen gerealiseerd. De parkeergarage wordt geschikt gemaakt om op termijn te kunnen voorzien van een extra dak met zonnepanelen. Continental Car Parks maakt gebruik van haar eigen Parkdeck parkeersysteem, welke bestaat uit een staalconstructie met slanke kolommen en monoliet afgewerkte, gladde betonvloeren met vloercoating en vlakke plafonds. “Mensen zullen zich er prettig en veilig voelen. Overdag komt veel licht binnen en ‘s avonds weerkaatst het licht op de vlakke plafonds. Hierdoor wordt tevens aanzienlijk bespaard op de verlichtingskosten. Het ontbreken van brede kolommen zorgt ook voor een veilig gevoel”, aldus Jeroen Drenth van Aan de Stegge Twello/Continental Car Parks.

Duurzaam en klantvriendelijk

Het ontwerp van de parkeergarage is tot stand gekomen in samenwerking met Op ten Noort Blijdenstein architecten en adviseurs. De parkeergarage wordt voorzien van ledverlichting en maakt gebruik van natuurlijke ventilatie. Er geldt éénrichtingsverkeer, automobilisten moeten schuin inparkeren en er komt een voetgangerszone met voetgangersbrug naar de ingang van het winkelcentrum en de kantoorgebouwen. De gevels worden gemaakt van een onderhoudsarm aluminium gevelmateriaal voorzien van dynamische verdraaiing. Door de verdraaiing van de aluminium lamellen zijn de achterliggende constructie en geparkeerde auto’s nauwelijks zichtbaar. Het hoofdtrappenhuis met de voetgangersbrug springen echt in het oog. De architectonisch vormgegeven voetgangersbrug zal straks de duizenden bezoekers comfortabel en snel naar het winkelcentrum en kantoren leiden.

De bouw van de parkeergarage start in maart 2018 en de oplevering zal naar verwachting plaatsvinden in oktober 2018.

Terug naar nieuws overzicht