Eerste betonstort parkeergarage de Revius Leeuwarden

  • Eerste betonstort parkeergarage de Revius Leeuwarden, foto Omroep Friesland Auke Zeldenrust
  • Impressie parkeergarage de Revius Leeuwarden
  • Impressie parkeergarage de Revius Leeuwarden
  • Impressie parkeergarage de Revius Leeuwarden

Eerste betonstort parkeergarage de Revius Leeuwarden

5 maart 2019

In Leeuwarden is afgelopen week het officiële startsein gegeven voor de bouw van parkeergarage de Revius middels het storten van de eerste betonpoer. De parkeergarage met 280 parkeerplaatsen wordt in mei opgeleverd.

EMVI

De opdracht voor de parkeergarage omvat niet alleen de bouw, maar ook het ontwerp en de realisatie van de naastgelegen groenstrook en het onderhoud voor een periode van 25 jaar. De opdracht is aan ons gegund op basis van de beste EMVI score (Economisch Meest Voordelige Inschrijving), waarbij is beoordeeld op prijs, kwaliteit, ontwerp en totale plan van aanpak.

Groen ontwerp

De parkeergarage krijgt een natuurlijke uitstraling binnen de groenzone door gevels die worden voorzien van geperforeerde roestvrijstalen cassettes met bloemmotief. De architect Doeke van Wieren noemt het één van de meest groene en duurzame parkeergarages die er bestaat. “Het wordt een mooie parkeergarage, omdat dit de enige parkeergarage met een bloemetjesbehang is. We hebben een perforatiewand gemaakt in de vorm van bloemen, die wand heeft een aantal functies. Aan de binnenkant creëer je een lichtpatroon met een huiselijk gevoel en aan de buitenkant werkt het als schemerlamp.”

Bron: Omroep Friesland

Terug naar nieuws overzicht