EERSTE PAAL NIEUWBOUW PARKEERGARAGE DISTRIBUTIECENTRUM ZEEMAN

  • Nieuwbouw Parkeergarage DC Zeeman
  • Nieuwbouw Parkeergarage DC Zeeman
  • Nieuwbouw Parkeergarage DC Zeeman
  • Nieuwbouw Parkeergarage DC Zeeman

EERSTE PAAL NIEUWBOUW PARKEERGARAGE DISTRIBUTIECENTRUM ZEEMAN ALPHEN AAN DEN RIJN

24 november 2016

Bij het distributiecentrum van Zeeman Textiel Supers te Alphen aan den Rijn realiseert Continental Car Parks een bovengrondse parkeergarage. Alle funderingspalen zitten inmiddels in de grond en de bouw vordert snel.

Uitbreiding parkeercapaciteit

Zeeman bestaat volgend jaar 40 jaar. De eerste winkel werd geopend in maart 1967 door Jan Zeeman in Alphen aan den Rijn. Dit was een soort supermarkt voor kleding en sloeg goed aan, zodat al snel de tweede vestiging werd geopend. Het distributiecentrum is nog steeds in Alphen aan den Rijn gevestigd. Gezien de enorme (internationale) groei van Zeeman wordt het distributiecentrum aangepast aan de huidige wensen voor wat betreft uitstraling, het nieuwe werken en duurzaamheid. Onderdeel van deze grootschalige werkzaamheden en toekomstplannen is de uitbreiding van de parkeercapaciteit. De nieuwe parkeergarage levert een parkeercapaciteit van in totaal 158 plaatsen en is voornamelijk bedoeld voor personeel.

Parkdeck parkeersysteem

Continental Car Parks realiseert de parkeergarage volgens het eigen Parkdeck-parkeersysteem. De basis is een staalconstructie met slanke kolommen en monoliet afgewerkte, gladde betonvloeren met vloercoating en witte plafonds. “Mensen zullen zich er prettig en veilig voelen. Overdag komt er veel licht binnen. ‘s Avonds weerkaatst het licht op de witte plafonds, waardoor tevens een aanzienlijke besparing op de verlichtingskosten ontstaat. Het ontbreken van brede kolommen zorgt ook voor een veilig gevoel”, aldus Jeroen Drenth van Continental Car Parks. In de parkeergarage geldt éénrichtingsverkeer, moeten automobilisten schuin inparkeren en komt een voetgangerszone naar de ingang van het distributiecentrum. De gevels worden gemaakt van een onderhoudsarm stalengevel materiaal voorzien van unieke motieven. Het hoofdtrappenhuis wordt de eyecatcher van de parkeergarage. Deze toren wordt meer dan 15 meter hoog met een eigentijdse reclame-uiting van Zeeman Textiel Supers.

Omschrijving
Parkeergarage met 158 parkeerplaatsen, bouwtijd circa 14 weken

Start bouw
Week 40 2016

Initiatiefnemer
Zeeman Textiel Supers te Alphen aan den Rijn

Opdrachtgever
GREEN Properties B.V. te Alpen aan den Rijn

Directievoering
Ravestein Bouwmanagement te Woerden

Architect
Fennis Metz Archiecten te Hilversum

Constructeur
JVZ Raadgevend Ingenieursburo B.V. te Deventer

Terug naar nieuws overzicht