Gasthuispoort Steenwijk feestelijk opgeleverd

De vernieuwde Gasthuispoort in Steenwijk is donderdag 20 september op feestelijke wijze opgeleverd. Dat gebeurde in aanwezigheid van gedeputeerde Bert Boerman en wethouder Jos van den Nouland. Samen onthulden zij een kunstwerk, dat onderdeel is van de nieuwe inrichting van het gebied.

Na de Woldpoort en de Oosterpoort is nu ook de Gasthuispoort in Steenwijk onder handen genomen. In november 2011 kon het nieuwe parkeerdek al in gebruik worden genomen. Nu is ook de inrichting van de openbare ruimte rondom het parkeerdek afgerond.
De weginrichting is zodanig aangepast, dat de fietser meer ruimte heeft gekregen en het verkeer zich tot 30 km/u moet beperken. Ook het openbaar groen is vernieuwd. In het najaar wordt dit afgerond met het planten van een nieuwe bomenstructuur.
Onderdeel van de herinrichting is ook een kunstwerk van de hand van Nicolas Dings. Net als voor de gehele herinrichting van het gebied, is ook dit kunstwerk gebaseerd op het roemrijke verleden van Steenwijk. Zo heeft bij het ontwerp van de voetgangersentrees van het parkeerdek de historische belegeringswagen model gestaan. Klik hier voor foto’s en meer informatie over dit project.

Bekijk hier een film over de totstandkoming van het parkeerdek:

Terug naar nieuws overzicht