IJsselland Ziekenhuis neemt parkeergarage in gebruik

IJSSELLAND ZIEKENHUIS NEEMT PARKEERGARAGE IN GEBRUIK

Op maandag 8 november 2010 heeft het IJsselland Ziekenhuis de gloednieuwe tweelaagse parkeergarage op haar parkeerterrein in gebruik genomen. Met de ingebruikname van de garage is er voldoende parkeergelegenheid voor patiënten, bezoekers en medewerkers.

De reden voor de bouw van de parkeergarage was dat het IJsselland Ziekenhuis al geruime tijd kampte met een tekort aan parkeerplaatsen. Patiënten en bezoekers moesten daardoor vaak lang zoeken naar een parkeerplaats. Bovendien veroorzaakte dit tekort dat er werd geparkeerd in de woonwijken rond het ziekenhuis. Om deze onwenselijke situatie tegen te gaan, besloot het ziekenhuis de parkeerfaciliteiten uit te breiden met een tweelaagse parkeergarage. Hier zijn 267 plekken beschikbaar, waarmee de totale parkeercapaciteit uitkomt op 773 parkeerplaatsen. Bouwbedrijf Aan de Stegge uit Twello heeft de parkeervoorziening in 7 maanden tijd gerealiseerd.

Op zaterdagmiddag 6 november 2010 is de parkeergarage van het IJsselland Ziekenhuis officieel geopend. De omwonenden van het ziekenhuis hebben hiervoor persoonlijk een uitnodiging ontvangen.

Omschrijving
Parkeergarage voor circa 267 parkeerplaatsen

Bouw
Jaar 2010

Opdrachtgever
IJsselland Ziekenhuis te Capelle aan den IJssel

Architect
EGM Architecten uit Dordrecht

Constructeur
JVZ Raadgevend Ingenieursburo B.V. uit Deventer

Terug naar nieuws overzicht