Info-avond nieuwbouw parkeergarage Station Driebergen-Zeist

  • Info-avond over Parkeergarage Station Driebergen-Zeist druk bezocht
  • Info-avond over Parkeergarage Station Driebergen-Zeist druk bezocht
  • Info-avond over Parkeergarage Station Driebergen-Zeist druk bezocht

Info-avond nieuwbouw parkeergarage Station Driebergen-Zeist druk bezocht

16 februari 2017

Driebergen / Zeist – De informatieavond met de titel ‘Project in Beeld’ over het gehele stationsgebied Driebergen-Zeist in Congrescentrum Antropia, trok veel buurtbewoners en andere belangstellenden. Sprekers op deze avond waren onder meer Ingenieursbureau Arcadis, bouwbedrijf BAM, bouwbedrijf Aan de Stegge Twello en ProRail.

Sprekers

Jeroen Eulderink is architect van Arcadis en legde middels een videopresentatie uit hoe de plannen voor de vernieuwing van het OV-gebied eruit zien. Gedetailleerd toonde Eulderink hoe het spoor wordt verbreed van 2 naar 4 sporen, hoe de overkapping op het station eruit gaat zien en hoe de directe omgeving van het station er in de toekomst uitziet. Hij gaf aan dat het plan in detail nog enigszins kan veranderen. Inspelend op de groei van het stationsgebied van reizigers, forenzen, scholieren en verkeer, verwacht Eulderink dat er tot 2030 sowieso capaciteit genoeg is.

Albert Hazeleger, bouwmanager van ProRail, vertelde vervolgens dat de bouwers van het nieuwe stationsgebied de komende jaren goede buren willen zijn van de bewoners uit de omgeving en de mensen die in de buurt werken. “Sorry alvast voor de overlast,” zei Hazeleger. “Ik ben een bouwer en ik ben anders dan een architect. Mijn taak is het ontwerp daadwerkelijk te bouwen.” Hij vertelde dat er ‘s nachts hard gewerkt wordt om de overlast voor de mensen zoveel mogelijk te beperken en dat het nieuwe station te zijner tijd harmonieus zal opgaan in een groene omgeving.

Josien Batterink van bouwbedrijf BAM legde in een situatieschets uit hoe de bouwwerkzaamheden elkaar opvolgen. “De tunnel onder het spoor wordt in 2 delen gebouwd en veel werkzaamheden zullen gebundeld zijn,” vertelde Batterink. “Tijdens het werk zullen we veel en goed communiceren wat er gaande is.”

NIEUWBOUW PARKEERGARAGE DRIEBERGEN-ZEIST

In het gehele project van de herontwikkeling van het stationsgebied van Driebergen-Zeist is Continental Car Parks verantwoordelijk voor de bouw van de nieuwe parkeergarage. Deze parkeergarage met 600 parkeerplaatsen zal de eerste energieneutrale parkeergarage van Nederland zijn.

Meer informatie

Continental Car Parks realiseert eerste energieneutrale parkeergarage van Nederland
Nieuwbouw parkeergarage station Driebergen-Zeist gegund aan Continental Car Parks

Voor meer informatie over de aanleg van het gehele stationsgebied Driebergen-Zeist kijkt u op de website: www.stationdriebergenzeist.nl.

Terug naar nieuws overzicht