Laatste funderingspaal geslagen nieuw parkeergebouw RAI Amsterdam

  • Laatste funderingspaal geslagen nieuw parkeergebouw RAI Amsterdam
  • Laatste funderingspaal geslagen nieuw parkeergebouw RAI Amsterdam
  • Laatste funderingspaal geslagen nieuw parkeergebouw RAI Amsterdam

Op woensdag 25 november is het schroeven van de laatste funderingspaal voor het multifunctioneel parkeergebouw van RAI Amsterdam op feestelijke wijze gevierd.

Feestelijke bijeenkomst

De ceremoniële handeling werd verricht door Hans Bakker, algemeen directeur RAI Amsterdam en Sebastiaan Capel, voorzitter van het Stadsdeel Zuid. Na het schroeven van de laatste funderingspaal werd het moment feestelijk gevierd in het bijzijn van genodigden van RAI Amsterdam en Aan de Stegge Twello.

Multifunctioneel inzetbaar

Het nieuwe parkeergebouw met evenementfaciliteiten is multifunctioneel inzetbaar en zal 9 lagen tellen met in totaal circa 1.000 parkeerplaatsen. Het parkeergebouw wordt gerealiseerd tussen hal 8, hal 9 en het Forum op het RAI-complex. De eerste verdieping zal inzetbaar zijn als beursvloer van 2.500 m2.

Design & Build

Het parkeergebouw is een ontwerp van Mels Crouwel van Benthem Crouwel Architects. Op basis van de Design & Build selectieprocedure heeft RAI Amsterdam destijds gekozen het nieuwe parkeergebouw te laten realiseren door Aan de Stegge Twello. De bouwwerkzaamheden zijn momenteel in volle gang en de oplevering staat gepland in augustus 2016.

Volg de bouw

De bouw is te volgen via onze Facebook projectpagina van Aan de Stegge Twello en de webcams (multifunctioneel parkeergebouw en Zuidas) van RAI Amsterdam.

Bekijk hieronder de filmimpressie van het multifunctionele parkeergebouw voor RAI Amsterdam:

Meer informatie

Start bouw multifunctioneel parkeergebouw RAI Amsterdam

 

Terug naar nieuws overzicht