Nieuwbouw parkeerdek IJsselland Ziekenhuis te Capelle aan den IJssel

NIEUWBOUW PARKEERDEK IJSSELLAND ZIEKENHUIS CAPELLE AAN DEN IJSSEL

Het IJsselland Ziekenhuis, Continental Car Parks en Bouwbedrijf Aan De Stegge Twello hebben op 23 juni 2009 een contract ondertekend voor de bouw van een parkeergarage op het terrein van het ziekenhuis. Het contract is getekend onder voorbehoud van de vergunningverstrekking door de gemeente. Deze vergunning volgt naar verwachting later dit jaar. Daarna kan de bouw van start.

Het IJsselland Ziekenhuis kampt al geruime tijd met een tekort aan parkeerplaatsen voor patiënten, bezoekers en medewerkers. Patiënten en bezoekers moeten vaak lang zoeken voor een parkeerplek. Dat is onacceptabel. Bovendien heeft het tekort aan parkeergelegenheid op het terrein van het ziekenhuis zijn weerslag op de parkeerdruk in de woonwijken rond het ziekenhuis.

Het ziekenhuis wil daarom de parkeerfaciliteiten uitbreiden en heeft vorig jaar de benodigde vergunningen aangevraagd bij de gemeente. In de voorbereidingen naar de parkeergarage is nu het contract met de aannemer ondertekend. Bouwbedrijf Aan de Stegge Twello wordt bij de verdere uitwerking van het parkeerdek geadviseerd door Continental Car Parks.

De 2-laags parkeergarage komt te staan op een deel van het huidige parkeerterrein en zal gaan voorzien in 237 extra plaatsen. De totale parkeercapaciteit komt daarmee op 773 plaatsen. Zo spoedig mogelijk na de afronding van het vergunningentraject met de gemeente start het IJsselland Ziekenhuis met de bouw van de parkeergarage.

Omschrijving
Parkeergarage voor circa 267 parkeerplaatsen

Bouw
Jaar 2010

Opdrachtgever
IJsselland Ziekenhuis te Capelle aan den IJssel

Architect
EGM Architecten uit Dordrecht

Constructeur
JVZ Raadgevend Ingenieursburo B.V. uit Deventer

Terug naar nieuws overzicht