Nieuwbouw parkeergarage Reinier de Graaf Gasthuis Delft

  • Nieuwbouw parkeergarage Reinier de Graaf Gasthuis Delft
  • Continental Car Parks op Provada
  • Continental Car Parks op Provada
  • Continental Car Parks op Provada

Nieuwbouw parkeergarage Reinier de Graaf Gasthuis Delft gegund aan Car Parks

8 juni 2015

Het ziekenhuis Reinier de Graaf Gasthuis heeft op 3 juni 2015 op de vastgoedbeurs Provada in Amsterdam de definitieve gunning voor de nieuwbouw van haar parkeergarage bekendgemaakt. Continental Car Parks heeft de definitieve gunning verkregen na een aanbestedingsprocedure met voorselectie op basis van de Economisch Meest Voordelige Inschrijving (EMVI).

Design and Build

De Design and Build opdracht bestaat uit de ontwikkeling van een openbare parkeergarage met een capaciteit van minimaal 450 parkeerplaatsen. De omgevingsvergunning wordt nog deze zomer aangevraagd. De afgifte van deze vergunning is afhankelijk van de bestemmingsplanprocedure en volgt waarschijnlijk medio 2016. Daarna kan de bouw van start. De grootschalige ver-nieuwbouw werkzaamheden van het ziekenhuis naderen inmiddels hun einde. De verhuizingen en de sloopwerkzaamheden van het oude ziekenhuisgebouw zijn ingepland. De sloop is noodzakelijk om ruimte te maken voor de nieuwe parkeergarage.

Ontwerp parkeergarage

De nieuwe parkeergarage is ontworpen door Continental Car Parks in samenwerking met architectenbureau MH1 uit Maastricht. De parkeergarage moet voldoen aan de beeldkwaliteitseisen van de gemeente en moet passen in de totale visie van het ziekenhuis en van EGM architecten uit Dordrecht. Uniek aan het ontwerp van de parkeergarage zijn de zeer zware geluids- en lichteisen waarmee overlast voor de buurt geminimaliseerd zal worden. Daarnaast moet de parkeergarage geschikt zijn om in de toekomst operatiekamers of kantoorruimte erboven te realiseren. De parkeergarage zal voldoen aan de eisen uit de ESPA-normering.

Terug naar nieuws overzicht