Nieuwe fietsenstalling Den Haag CS

  • Impressie fietsparkeren Den Haag CS
  • Impressie fietsparkeren Den Haag CS
  • Impressie fietsparkeren Den Haag CS
  • Impressie fietsparkeren Den Haag CS
  • Impressie fietsparkeren Den Haag CS

Continental Car Parks heeft overeenstemming bereikt met de gemeente Den Haag om een fietsenstalling te realiseren bij het Centraal Station in Den Haag. De fietsparkeervoorziening wordt gesitueerd ten noordoosten van het Centraal Station pal onder het Prins Bernhardviaduct en boven de CS New Babylon parkeergarage. De ingang zal worden gesitueerd aan de Anna van Buerenstraat.

Stalling met 1200 fietsparkeerplaatsen

In 2016 zal aan de noordoostzijde van het station de HSE-lijn in gebruik worden genomen, waardoor de vraag naar fietsparkeervoorzieningen in dit gebied toeneemt. Door de nieuwe fietsenstalling aan de Anna van Buerenstraat zullen er circa 1200 fietsparkeerplaatsen beschikbaar komen.

De fietsenstalling zal worden voorzien van een strekmetalen gevel met speciale led armaturen welke ook de openbare ruimte rondom de fietsenstalling zullen aanlichten. In de fietsenstalling zal een beheerdersunit worden gerealiseerd boven de huidige inrit van de onderliggende parkeergarage. Om voldoende ruimte te bieden aan de circa 1200 fietsen zal er gebruikgemaakt worden van een tweelaags fietsparkeersysteem, ook wel etagerekken genoemd.

Keuze voor Continental Car Parks

Continental Car Parks heeft het werk gegund gekregen op basis van de economisch meest voordelige inschrijving (EMVI). Criteria hierbij waren onder andere omgevingsmanagement en uitvoeringsmethodiek. Het projectteam van Continental Car Parks heeft het beste uitvoeringsplan opgesteld door goed na te denken over onderwerpen als hinder, veiligheid, communicatie en bereikbaarheid.

Meer informatie over fietsparkeren

Informatie fietsparkeren – Bike Parks – Continental Car Parks

Terug naar nieuws overzicht