Nieuwe parkeergarage P+R Zutphen gereed

  • Nieuwe parkeergarage P+R Zutphen - Continental Car Parks
  • Nieuwe parkeergarage P+R Zutphen - Continental Car Parks
  • Nieuwe parkeergarage P+R Zutphen - Continental Car Parks
  • Nieuwe parkeergarage P+R Zutphen - Continental Car Parks
  • Nieuwe parkeergarage P+R Zutphen - Continental Car Parks

Nieuwe parkeergarage P+R Zutphen gereed

12 januari 2017

Met een bijzonder ontwerp en voldoende parkeercapaciteit is de eerste bovengrondse parkeergarage naast het centraal station in Zutphen een feit. In slechts zes maanden tijd realiseerden Aan de Stegge Twello en dochteronderneming Contintental Car Parks de nieuwe parkeergarage in opdracht van NS. Vandaag is de parkeergarage officieel geopend.

375 parkeerplaatsen

De eerste bovengrondse parkeergarage in Zutphen bestaat uit vier bouwlagen en biedt plek aan 375 auto’s en ruim 600 fietsen. De parkeergarage is voorzien van twee wokkelvormige hellingbanen die worden gebruikt als in- en uitrit. Architectenbureau MoederscheimMoonen uit Rotterdam is verantwoordelijk voor het fraaie ontwerp. De nieuwe parkeergarage met houten ombouw heeft de vorm van een pakhuis is voorzien van een zeer hoogwaardige en technische uitstraling. Uniek aan het ontwerp is de stadsplattegrond van Zutphen die is verwerkt in de gevel.

16 januari open voor publiek

Vanaf maandag 16 januari a.s. is de parkeergarage open voor publiek. Tot voorheen werden auto’s achter het station en bij Het Koelhuis geparkeerd. Deze parkeerplaatsen gaan met de komst van het nieuwe P+R station verdwijnen.

Meer nieuws – nieuwe parkeergarage P+R Zutphen

Parkeergarage P+R Zutphen wordt een plaatje
Bouw parkeergarage P+R Zutphen gestart
Gemeente en NS geven startsein bouw parkeergarage P+R Zutphen
Continental Car Parks bouwt parkeergarage P+R Zutphen

Terug naar nieuws overzicht