Parkeergarage Go Stores Gouda

  • Continental Car Parks realiseert parkeergarage Gouda
  • Continental Car Parks realiseert parkeergarage Gouda
  • Continental Car Parks realiseert parkeergarage Gouda
  • Continental Car Parks realiseert parkeergarage Gouda
  • Continental Car Parks realiseert parkeergarage Gouda

Comfortabele parkeerbeleving in Go Stores Gouda

Parkeren moet een zo aangenaam mogelijke beleving zijn volgens Continental Car Parks, het bedrijf dat de parkeergarage voor Go Stores Gouda ontwierp en realiseerde. Extra brede parkeerplaatsen, een heldere routing en slim gepositioneerde verlichtingsarmaturen dragen hieraan bij. Ook duurzaamheid speelt een belangrijke rol in het ontwerp.

Op een mooie zichtlocatie langs de A12 verrijst Go Stores Gouda, een winkelgebied met 33.000 m² winkels op het gebied van outdoor en living. Onder meer bouwgigant Gamma en outdoorspecialist De Vrijbuiter zullen zich hier vestigen. De winkels zijn gelegen rondom een aantrekkelijk parkeer- en ontmoetingsterrein met ruim 1.000 gratis parkeerplaatsen, waarvan 650 op maaiveld en 350 in een nieuwe overdekte parkeergarage. Parkeerspecialist Continental Car Parks is verantwoordelijk voor het ontwerp en de realisatie van deze garage.

Projectmanager Jeroen Drenth:,,De garage heeft vier etages en is openbaar toegankelijk. De routing is helder en natuurlijk gestuurd. De rijbewegingen door de garage zijn op basis van eenrichtingverkeer, wat duidelijkheid schept voor bezoekers. Alle auto’s staan met de neus in de parkeervakken en de verlichtingsarmaturen zijn zo gepositioneerd dat ze precies boven de kofferbak hangen. Dat maakt het makkelijker om je boodschappen in de auto te leggen. We hebben de parkeerplaatsen breder gemaakt dan de minimale eisen zodat klanten hun kinderen makkelijk uit de auto kunnen halen.”

Het parkeerdeksysteem van Continental Car Parks is één van de meest gebruikersvriendelijke en veilige systemen, stelt Drenth. ,,Door het witte plafond en de slanke kolommen, maken we zo veel en optimaal mogelijk gebruik van daglicht. Het ontwerp van de hellingbaan is zodanig dat er geen verwarming in aan gebracht hoeft te worden. Het hellingspercentage is iets flauwer dan in veel andere garages. De betonvloer is helemaal glad, zonder naden, wat het rijden comfortabel maakt.”

Duurzaamheid speelt een belangrijke rol in het ontwerp. ,,Om niet 24 uur per dag alle lampen te laten branden, maken we gebruik van een intelligent verlichtingssysteem. Dit bestaat uit een schakeling die ervoor zorgt dat de verlichting alleen brandt wanneer dit nodig is, zonder concessies te doen aan veiligheid en gebruikersvriendelijkheid. We hebben daarvoor een speciaal softwareprogramma ontwikkeld. De verlichting is energiezuinig en zoveel mogelijk LED.” Opvallend is de groene wand aan de buitenzijde van de garage. ,,Eén gevel is voorzien van echte beplanting. Dit geeft het gebouw een groene uitstraling en markeert de autostalling.”

De parkeergarage is inmiddels gereed. Eind eerste kwartaal 2013 vindt de oplevering plaats van het totale winkelgebied.

Klik hier voor het artikel dat hierover verscheen in de decembereditie van Industriebouw.

Terug naar nieuws overzicht