PARKEERGARAGE P+R ZUTPHEN WORDT EEN PLAATJE

  • Parkeergarage P+R Zutphen
  • Parkeergarage P+R Zutphen
  • Parkeergarage P+R Zutphen
  • Parkeergarage P+R Zutphen
  • Parkeergarage P+R Zutphen
  • Parkeergarage P+R Zutphen
  • Parkeergarage P+R Zutphen

Parkeergarage P+R Zutphen wordt een plaatje

14-09-2016

De staalconstructie staat en de vloeren worden gemaakt. Zo’n 375 auto’s kunnen er straks in en meer dan zeshonderd fietsen. De parkeergarage in Zutphen achter het NS-station wordt gebouwd, heeft een flinke omvang. Maar misschien nog wel opvallender: het bijzondere ontwerp. Met oog voor detail.

Eind dit jaar moet hij er staan, de eerste bovengrondse parkeergarage in Zutphen. Bestaande uit vier bouwlagen: drie voor het parkeren van auto’s, één voor fietsen. De parkeergarage is ontworpen door Continental CAR PARKS in samenwerking met architectenbureau MoederscheimMoonen uit Rotterdam, in opdracht van NS Stations.

Parkeergarage met een uniek aanzicht

Jeroen Drenth, commercieel directeur van Continental CAR PARKS vertelt dat bij het ontwerp van de parkeergarage veel gekeken is naar de directe omgeving. “Dit is zeker geen standaard parkeergarage, integendeel. Er is bijvoorbeeld veel gekeken naar de omliggende gebouwen, naar het oude, opgeknapte Pakhuis en Het Koelhuis, maar ook naar de historie van het gebied. En dat laatste is zelfs letterlijk in de parkeergarage verwerkt”, aldus Jeroen Drenth. Op de gevel wordt de stadsplattegrond van Zutphen weergegeven. De hoofdinfrastructuur wordt zichtbaar gemaakt. Volgens Drenth zijn ook de twee wokkelvormige hellingbanen bijzonder: “Die zorgen voor een uniek aanzicht.” Gevolg van de komst van de parkeergarage is dat de huidige parkeerplaatsen achter het station en bij Het Koelhuis verdwijnen. Op deze plekken kan nu nog kosteloos worden geparkeerd. Voor het gebruik van de parkeergarage zal straks moeten worden betaald.

Meer nieuws – bouw parkeergarage P+R Zutphen

Gemeente en NS geven startsein voor bouw parkeergarage P+R Zutphen
Contract voor nieuwbouw parkeergarage P+R Zutphen

Terug naar nieuws overzicht