Parkeergarage Ziekenhuis Gelderse Vallei Ede officieel geopend

PARKEERGARAGE ZIEKENHUIS GELDERSE VALLEI EDE OFFICIEEL GEOPEND

De parkeergarage van Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede is weer open! Het gebouw werd woensdagmiddag feestelijk heropend door burgemeester Cees van der Knaap. De eerste burger gaf woensdag het startsein voor de ‘eerste ronde’ door het vernieuwde gebouw. In totaal reden vijfentwintig oldtimers, maar ook rallyauto’s door de garage. Daarin zaten onder meer zieke kinderen die patiënt zijn in het ziekenhuis. Zij mochten ook een vriendje meenemen.

De eerste paal voor de uitbreiding van de parkeergarage werd in juli vorig jaar geslagen. Eind maart werd het geheel in gebruik genomen. De oude garage die bestond uit twee verdiepingen heeft in de achterliggende maanden een derde laag gekregen. Hiermee is het aantal parkeerplekken uitgebreid van 950 naar 1350. Bij het bouwen van de extra etage is rekening gehouden met een eventuele volgende uitbreiding. Zo kan er in de toekomst nog een vierde laag bovenop gebouwd worden. In de nieuwe garage is ook een extra lift gebouwd, in totaal zijn er nu twee. In de toekomst wil het ziekenhuis dit wellicht uitbreiden tot vier, zo bleek bij de heropening.

,,Ik heb niet zoveel met parkeergarages”, begon burgemeester Van der Knaap zijn openingstoespraak. ,,Maar deze ziet er erg mooi uit. Ook de buitenkant is mooi. Het ziekenhuis heeft een ‘groene rand’ om de garage gelegd. Die compenseert de kap van enkele populieren aan de kant van de Dr. Willem Dreeslaan enigszins”, aldus Van der Knaap. Hij vond het belangrijk dat het ziekenhuis de parkeerproblemen aanpakte door de garage uit te breiden. ,,Het is bewonderenswaardig dat het ziekenhuis blijft inspelen op de groeiende zorgbehoefte.”

Omroep Gelderland was aanwezig bij de opening van het parkeerdek en heeft de onderstaande compilatie samengesteld.

Terug naar nieuws overzicht