Start bouw parkeerdek Sassenheim

  • Bouw parkeerdek P+R Sassenheim - Continental Car Parks
  • Bouw parkeerdek P+R Sassenheim - Continental Car Parks
  • Bouw parkeerdek P+R Sassenheim - Continental Car Parks
  • Bouw parkeerdek P+R Sassenheim - Continental Car Parks

Start bouw parkeerdek Sassenheim

11 juli 2017 

Continental Car Parks en Aan de Stegge Twello zijn begonnen met de bouw van het parkeerdek bij Station Sassenheim.

Station Sassenheim

De vraag naar uitbreiding van de parkeergelegenheid kwam voort uit een enorme verhoging van de parkeerdruk sinds de opening van het station in 2011. Het aantal reizigers dat door NS verwacht was (2.000 reizigers per dag) is in werkelijkheid gegroeid naar ongeveer 3.500 reizigers per dag in 2015. Door dit succes staat het parkeerterrein met 280 parkeerplaatsen dagelijks overvol. De gemeenteraad besloot daarom in 2015 tot het realiseren van 240 extra parkeerplaatsen.

Korte bouwtijd en extra fietsenstalling

Op basis van een de beste prijs-kwaliteitsverhouding is de opdracht in een selectieprocedure gegund aan Aan de Stegge Twello en Continental Car Parks. Bij de inschrijving is voorgesteld om tijdens de bouw het parkeerterrein bij de Wasbeek te gebruiken als tijdelijk parkeervoorziening om het huidige parkeerterrein in zijn geheel te kunnen sluiten. Hierdoor is een korte bouwtijd van circa 4 maanden mogelijk. Daarnaast is aangeboden tijdens de bouw extra fietsenstallingen te plaatsen bij het station. Tijdens de bouw worden reizigers en automobilisten goed geïnformeerd over de eventuele overlast en mogelijke alternatieven om te parkeren.

Ontwerp parkeerdek

Het ontwerp van het parkeerdek is tot stand gekomen in samenwerking met Continental Car Parks en MoederscheimMoonen Architects. Comfort en veiligheid staan centraal en ook de landschappelijke inpassing heeft extra aandacht gekregen. Het nieuwe gebouw komt namelijk te liggen tussen het spoor en de A44; een dynamische plek, met op de achtergrond de sfeer van de Kagerplassen en de bollenvelden.

Meer nieuws – bouw parkeerdek Sassenheim

Continental Car Parks realiseert parkeerdek bij station Sassenheim

Terug naar nieuws overzicht