Start bouw parkeerdek UZ Jette te Brussel

START BOUW PARKEERDEK UZ JETTE BRUSSEL

Continental Car Parks heeft in samenwerking met APCOA Belgium de opdracht binnengehaald voor het ontwikkelen, realiseren, beheren en financieren van een bovengrondse personeelsparkeergarage voor het Nederlandstalige Universitaire Ziekenhuis te Brussel.

Na een moeizaam vergunningstraject is er inmiddels gestart met het aanpassen van het totale maaiveld en de bouw van een parkeergarage met een omvang van ca. 200 parkeerplaatsen. Hierdoor ontstaat er een totale parkeercapaciteit van ca. 650 parkeerplaatsen, welke in de toekomst met minimaal 200 of maximaal 800 plaatsen kan worden uitgebreid.

De parkeergarage bestaat uit een staalplaat betonvloer met kolomvrije overspanningen, waardoor een maximale gebruiksvriendelijkheid en veiligheid ontstaat. Verder komt er rond de parkeergarage een verbeterde verkeerskundige situatie en wordt er gewerkt conform de nieuwe verlichtingsnormering.

Omschrijving
ca. 850 parkeerplaatsen (uitbreidingsgeschikt naar ca. 1.200 parkeerplaatsen), bruto vloeroppervlak, ca. 10.000 m2, bouwtijd ca. 4 maanden per fase

Opdrachtgever
APCOA Belgium te Antwerpen

Architect
Storme van Ranst Architecten te Antwerpen

Constructeur
JVZ Raadgevend Ingenieursbureau B.V. te Deventer

Terug naar nieuws overzicht