Startsein voor bouw parkeergarage Lemniskade Amsterdam

  • Impressie appartementen en parkeergarage Lemniskade Amsterdam
  • Impressie appartementen en parkeergarage Lemniskade Amsterdam

Startsein voor bouw parkeergarage Lemniskade Amsterdam

15 november 2018

Het startsein voor de bouw van de parkeergarage van Lemniskade in Amsterdam is gegeven. Nu de woningen in de toren grotendeels verkocht en gefinancierd zijn kan de bouw van de woningen en parkeergarage van start.

Lemniskade

De initiatiefnemers, architect Tom Frantzen en gebouwbeheerder Claus Oussoren, stichtten Lemniskade Projects om een project te ontwikkelen op basis van een buitenmaats houten gebouw met een grote mate van flexibiliteit, opvallende architectuur en een hoog niveau van duurzaamheid. “Niet omdat dat was wat nodig was, maar omdat dat is wat zou moeten worden gedaan.” De woningen worden gerealiseerd door aannemersbedrijf Hillen & Roosen uit Amsterdam die nu ook de opdrachtgever is voor de bouw van de parkeergarage.

PATCH22

Al eerder tekenden wij een samenwerkingsovereenkomst met Lemniskade voor de realisatie van deze bewonersparkeergarage met 49 parkeerplaatsen. Het project is onderdeel van het ontwikkelingsgebied Buiksloterham in Amsterdam Noord dat getransformeerd wordt van vervuild industrieterrein naar een duurzaam gebied voor wonen en werken. De nieuwe parkeergarage dient voor bewoners van het door Lemniskade ontwikkelde gebouw PATCH22, dat bestaat uit 27 bijzondere lofts, 5 woon-werkwoningen en 2 bedrijfsruimten.

Planning

De komende maanden wordt het plan voor de parkeergarage verder uitgewerkt. De realisatiewerkzaamheden starten na de zomer van 2019, waarna de parkeergarage eind 2019 zal worden opgeleverd. De parkeervoorziening wordt gerealiseerd vlakbij de door ons gerealiseerde parkeergarage aan de Distelweg in Amsterdam.

Voor meer informatie over het project www.lemniskade.nl.

Terug naar nieuws overzicht