Uitbreiding parkeerdek Universitair Ziekenhuis Brussel

  • Uitbreiding parkeerdek UZ Brussel
  • Uitbreiding parkeerdek UZ Brussel
  • Uitbreiding parkeerdek UZ Brussel
  • Uitbreiding parkeerdek UZ Brussel
  • Uitbreiding parkeerdek UZ Brussel
  • Uitbreiding parkeerdek UZ Brussel
  • Uitbreiding parkeerdek UZ Brussel

Continental Car Parks en Aan de Stegge Twello hebben de overeenkomst getekend met het Universitair Ziekenhuis in Brussel voor de uitbreiding van de parkeercapaciteit van het ziekenhuis met circa 200 plaatsen. Het bestaande parkeerdek zal uitgebreid worden met een extra verdieping, waarmee de totale capaciteit uitkomt op circa 850 parkeerplaatsen.

Tweede fase

Al eerder realiseerden Continental Car Parks en Aan de Stegge Twello een uitbreiding van het aantal parkeerplaatsen voor het Nederlandstalige Universitair Ziekenhuis in Brussel. Als gevolg van enorme groei van het ziekenhuis werd in 2008 een parkeerdek gerealiseerd met 200 parkeerplaatsen en 450 plaatsen op het maaiveld. Het parkeerdek werd daarbij uitbreidingsgeschikt gemaakt voor in totaal 1.250 parkeerplaatsen. In verband met de aanstaande aanleg van een tramlijn ten koste van parkeerstroken ontstaat er dit jaar wederom een tekort aan parkeerplaatsen.

Samenwerking

Opdrachtgever voor de uitbreiding is APCOA Parking Belgium uit Antwerpen. Projectmanager Robby Mayer van APCOA Parking vertelt: “Op basis van een selectieprocedure hebben wij samen met Aan de Stegge Twello in 2008 een parkeerdek gerealiseerd voor het Universitair Ziekenhuis in Brussel. Omdat de samenwerking destijds goed is geweest gaan we deze uitbreiding wederom met Aan de Stegge Twello uitvoeren.” De komende jaren zal APCOA Parking het parkeerbeheer van Parking 1 voor het Universitair Ziekenhuis Brussel verder blijven uitvoeren.

Het ontwerp voor de uitbreiding van het parkeerdek is tot stand gekomen met Storme van Ranst Architecten uit Antwerpen en JVZ Raadgevend Ingenieursbureau uit Deventer. De bouw start in mei en in september zal de extra parkeerlaag worden opgeleverd.

Meer nieuws – parkeerdek Universitair Ziekenhuis Brussel

Eerste fase parkeerdek Universitair Ziekenhuis Brussel

Terug naar nieuws overzicht