Unieke groengevel voor parkeergarage UZ Brussel

  • Uitbreiding parkeerdek UZ Brussel
  • Uitbreiding parkeerdek UZ Brussel
  • Uitbreiding parkeerdek UZ Brussel

Unieke groengevel voor parkeergarage UZ Brussel

2 oktober 2015

De uitbreiding van de parkeergarage naast het Universitair Ziekenhuis te Brussel is bijna voltooid. De onder architectuur ontworpen groengevel geeft de parkeergarage een uniek aanzicht.

Inmiddels zijn de eerste groengevel elementen gemonteerd. Het ontwerp van de unieke gevel is van Storme van Ranst Architecten. Nog niet eerder is een dergelijk gevelbeeld gerealiseerd bij een parkeergarage.

Opbouw gevel

De gevel wordt opgebouwd uit prefab gevelelementen die bestaan uit een boven- en onderprofiel met in het element een kant-en-klare plantenbak. De elementen zijn verdiepingshoog wat zorgt voor een visueel effect van dynamiek en diepte in het gevelvlak. In combinatie met de groene omgeving past de verhoogde parkeergarage straks perfect in het omgevingsbeeld.

Modulair bouwsysteem

In 2008 realiseerde Continental Car Parks een enkellaags parkeerdek voor het Universitair Ziekenhuis, welke meteen uitbreidingsgeschikt werd gemaakt. In verband met de aanstaande aanleg van een tramlijn ten koste van parkeerstroken ontstond de behoefte aan uitbreiding met een extra parkeerlaag. Het modulaire parkeerdek bestaat uit een staalconstructie met ranke kolommen en liggers met staalplaat betonvloeren. De onderkant van de staalplaat betonvloer heeft een lichte kleur waardoor de binnenzijde van de nieuwe parkeergarage een heldere en vriendelijke uitstraling heeft. Omdat de vloeren in het werk gestort zijn ontstaat er een naadloze vloer zonder het effect van hinderlijke stuitnaden.

Meer informatie uitbreiding parkeerdek Universitair Ziekenhuis Brussel

Uitbreiding parkeerdek Universitair Ziekenhuis Brussel

Terug naar nieuws overzicht