Parkeergarage In de Bogaard te Rijswijk

  • Parkeervoorziening Rijswijk

PARKEERGARAGE IN DE BOGAARD TE RIJSWIJK

Winkelen, werken en wonen in een aantrekkelijk en toonaangevend regionaal winkelcentrum. Dat is wat de gemeente, projectontwikkelaars en winkeliers voor ogen stond toen zij begonnen aan een grootscheepse renovatie van het winkelcentrum In de Bogaard te Rijswijk.

De renovatie was hard nodig. Het winkelcentrum dateerde uit het begin van de jaren zestig en voldeed absoluut niet meer aan de eisen van moderne consumenten. Die zochten steeds vaker elders in de regio hun heil. Leegstand en verpaupering dreigde.

Oplossing
De ontwerpers van de gemeente hebben gezocht naar extra parkeerplaatsen op basis van evenwicht tussen rust en dynamiek in het winkelcentrum, omdat gebleken is dat mensen zich dan meer op hun gemak voelen. Samen met Continental Car Parks heeft de gemeente gekozen om de split level parkeergarage van 6 lagen uit te voeren in staalconstructie met staalplaatbetonvloer, zodat de parkeergarage een zeer gebruiksvriendelijke uitstraling krijgt. Verder is rekening gehouden met een vrije doorgang geschikt voor vrachtauto’s, zodat de winkels ongehinderd bevoorraad kunnen worden.

Omschrijving
349 parkeerplaatsen, bruto vloeroppervlak 9.100 m2

Opdrachtgever
GUO, Zoetermeer (belegging) en Multi Vastgoed, Gouda (ontwikkeling)

Architect
Architectencombinatie Derks Stevens te Den Bosch en Buro Van der Goes te Hilversum

Constructeur
Ingenieursburo Molenbroek, Rotterdam

Realisatie
Aan de Stegge Bedrijfshuisvesting Twello (www.adst.nl)

Terug naar referentie overzicht