Nieuwbouw parkeergarage Zeeman Alphen aan den Rijn

  • Nieuwbouw parkeergarage distributiecentrum Zeeman - Car Parks
  • Nieuwbouw parkeergarage distributiecentrum Zeeman - Car Parks
  • Nieuwbouw parkeergarage distributiecentrum Zeeman - Car Parks
  • Nieuwbouw parkeergarage distributiecentrum Zeeman - Car Parks
  • Nieuwbouw parkeergarage distributiecentrum Zeeman - Car Parks
  • Nieuwbouw parkeergarage distributiecentrum Zeeman - Car Parks
  • Nieuwbouw parkeergarage distributiecentrum Zeeman - Car Parks
  • Nieuwbouw parkeergarage distributiecentrum Zeeman - Car Parks
  • Nieuwbouw parkeergarage distributiecentrum Zeeman - Car Parks

Nieuwbouw parkeergarage distributiecentrum Zeeman Alphen aan den Rijn

Vraagstelling
De eerste winkel van Zeeman werd geopend in maart 1967 door Jan Zeeman in Alphen aan den Rijn. Dit was een soort supermarkt voor kleding en sloeg goed aan, zodat al snel de tweede vestiging werd geopend. Het distributiecentrum is nog steeds in Alphen aan den Rijn gevestigd. Gezien de enorme (internationale) groei van Zeeman wordt het distributiecentrum aangepast aan de huidige wensen voor wat betreft uitstraling, het nieuwe werken en duurzaamheid. Onderdeel van deze grootschalige werkzaamheden en toekomstplannen is de uitbreiding van de parkeercapaciteit. De nieuwe parkeergarage levert een parkeercapaciteit van in totaal 158 plaatsen en is voornamelijk bedoeld voor personeel.

Parkeeroplossing
Continental Car Parks heeft de parkeergarage volgens het eigen Parkdeck-parkeersysteem gerealiseerd. De basis is een staalconstructie met slanke kolommen en monoliet afgewerkte, gladde betonvloeren met vloercoating en witte plafonds. “Mensen zullen zich er prettig en veilig voelen. Overdag komt er veel licht binnen. ‘s Avonds weerkaatst het licht op de witte plafonds, waardoor tevens een aanzienlijke besparing op de verlichtingskosten ontstaat. Het ontbreken van brede kolommen zorgt ook voor een veilig gevoel”, aldus Jeroen Drenth van Continental Car Parks. In de parkeergarage geldt éénrichtingsverkeer, moeten automobilisten schuin inparkeren en is een voetgangerszone naar de ingang van het distributiecentrum. De gevels zijn gemaakt van een magnelis staal. Dit is  onderhoudsarm geperforeerd plaatmateriaal voorzien van unieke motieven. Magnelis bevat 3,5% aluminium en 3% magnesium. Deze samenstelling zorgt ervoor dat er op het gehele staaloppervlak een stabiele en duurzame beschermende laag ligt. Het hoofdtrappenhuis is de eyecatcher van de parkeergarage. Deze toren is meer dan 15 meter hoog met een eigentijdse reclame-uiting van Zeeman Textiel Supers.

Omschrijving
Parkeergarage met 158 parkeerplaatsen, bouwtijd circa 14 weken

Bouwjaar
2016-2017

Initiatiefnemer
Zeeman Textiel Supers te Alphen aan den Rijn

Opdrachtgever
GREEN Properties B.V. te Alpen aan den Rijn

Directievoering
Ravestein Bouwmanagement te Woerden

Architect
Fennis Metz Archiecten te Hilversum

Constructeur
JVZ Ingenieurs te Deventer

Terug naar referentie overzicht