Parkeerdek P+R Sassenheim

  • Nieuwe parkeergarage P+R Sassenheim
  • Nieuwe parkeergarage P+R Sassenheim
  • Nieuwe parkeergarage P+R Sassenheim
  • Nieuwe parkeergarage P+R Sassenheim
  • Nieuwe parkeergarage P+R Sassenheim
  • Nieuwe parkeergarage P+R Sassenheim
  • Nieuwe parkeergarage P+R Sassenheim
  • Nieuwe parkeergarage P+R Sassenheim
  • Nieuwe parkeergarage P+R Sassenheim

Parkeerdek P+R Sassenheim

Vraagstelling
Sinds de opening van het station Sassenheim in 2011 is de parkeerdruk enorm toegenomen. Het aantal reizigers dat door NS verwacht was (2.000 reizigers per dag) is in werkelijkheid gegroeid naar ruim 3.500 reizigers per dag in 2015. Door dit succes staat het parkeerterrein met 280 parkeerplaatsen dagelijks overvol. De gemeenteraad besloot daarom in 2015 tot het realiseren van 240 extra parkeerplaatsen. Zowel de provincie Zuid-Holland, als het ministerie van Infrastructuur en Milieu betalen mee aan het parkeerdek. Op basis van een de beste prijs-kwaliteitsverhouding is de opdracht in een selectieprocedure gegund aan Aan de Stegge Twello en Continental Car Parks.

Parkeeroplossing
Tijdens de bouw kon het parkeerterrein bij de Wasbeek tijdelijk gebruikt worden. Daardoor kon het parkeerterrein in zijn geheel gesloten worden en was een korte bouwtijd van vier maanden mogelijk. Reizigers en automobilisten zijn goed geïnformeerd over de overlast en mogelijke alternatieven om te parkeren. Het ontwerp van het parkeerdek is tot stand gekomen in samenwerking met MoederscheimMoonen Architects. Comfort en veiligheid staan centraal en ook de landschappelijke inpassing heeft extra aandacht gekregen. Het nieuwe parkeerdek is namelijk gesitueerd tussen het spoor en de A44; een dynamische plek, met op de achtergrond de sfeer van de Kagerplassen en de bollenvelden. Het parkeerdek in Sassenheim biedt gratis parkeren. “In het coalitieakkoord 2014-2018 spraken we af dat de gemeente zorgt voor voldoende openbare parkeergelegenheid met als uitgangspunt dat parkeren gratis is. Met het realiseren van het parkeerdek zonder betaald parkeren, spelen we hierop in”, aldus wethouder Brekelmans. “Het parkeerdek zorgt dat station Sassenheim beter functioneert, dat is belangrijk voor de mobiliteit in de regio.”

Omschrijving
Parkeerdek met circa 240 parkeerplaatsen

Bouwjaar
2017

Opdrachtgever
Gemeente Teylingen

Architect
MoederscheimMoonen Architects te Rotterdam

Constructeur
JVZ Ingenieurs te Deventer

Realisatie
Aan de Stegge Twello

Terug naar referentie overzicht