Parkeerdek Slingeland Ziekenhuis te Doetinchem

  • Parkeerdek Doetinchem
  • Parkeerdek Doetinchem
  • Parkeerdek Doetinchem
  • Parkeerdek Doetinchem
  • Parkeerdek Doetinchem
  • Parkeerdek Doetinchem
  • Parkeerdek Doetinchem

PARKEERDEK SLINGELAND ZIEKENHUIS TE DOETINCHEM

Begin 2009 heeft Continental Car Parks de nieuwe parkeergarage voor Slingeland Ziekenhuis te Doetinchem opgeleverd.

Gezien de enorme parkeerproblemen van het ziekenhuis en haar omgeving wilde het ziekenhuis een parkeerdek geschikt voor minimaal 275 personeelsparkeerplaatsen. Als gevolg van de ontwikkeling van de parkeerbranche werd er door het ziekenhuis een aanbesteding uitgeschreven op basis van een prestatiebestek. Uiteindelijk werd aan drie bouwbedrijven van de short-list gevraagd het beste ontwerp te presenteren. De aanbieders werden op 20 verschillende onderdelen getoetst met o.a. de beste invulling binnen de stedenbouwkundige randvoorwaarden, de minste overlast voor de omwonenden en de laagste kostprijs per parkeerplaats. Hierbij kwam Continental Car Parks als beste naar voren.

Door het totale parkeerdek in twee fasen te bouwen werd de overlast tot een minimum beperkt. De parkeergarage is op de begane grond uitgewerkt op basis van een extra hoog verlichtingsniveau, zodat er een maximaal sociaal veiligheidsgevoel ontstaat. Het parkeerdek is voorzien van de nieuwste technologie LED-verlichting voor een minimaal energieverbruik en lichtvervuiling voor de omgeving.

Omschrijving
Parkeerdek 260 extra parkeerplaatsen, bouwtijd 2 fasen van circa 12 weken

Bouw
Jaar 2009

Opdrachtgever
Slingeland Ziekenhuis

Directievoering
Royal Haskoning uit Enschede

Architect
Raaklein Architectuur uit Eibergen

Constructeur
JVZ Raadgevend ingenieursburo B.V. uit Deventer

Realisatie
Aan de Stegge Bedrijfshuisvesting Twello (www.adst.nl)

Terug naar referentie overzicht