Parkeerdek Universitair Ziekenhuis te Brussel

  • Parkeerdek Brussel
  • Parkeerdek Brussel
  • Parkeerdek Brussel
  • Parkeerdek Brussel
  • Parkeerdek Brussel

PARKEERDEK UNIVERSITAIR ZIEKENHUIS TE BRUSSEL

Vraagstelling
Als gevolg van de enorme groei van het Nederlandstalige ziekenhuis AZVUB te Brussel ontstond er een stijgend tekort aan parkeerplaatsen. Enerzijds kwam dit doordat uitbreiding van het ziekenhuis ten koste ging van de parkeerterreinen en anderzijds doordat de uitbreiding een enorme toename betekende van het aantal personeelsleden en patiënten. Hierdoor parkeerden personeel en bezoekers op iedere vrije ruimte rond het ziekenhuis. Naar aanleiding van de verkeersgevaarlijke situatie, overlast voor de omwonenden en een slechte doorgang van de ambulances is uitgebreid gezocht naar de meest geschikte partij om deze probleemsituatie op te lossen.

Parkeeroplossing
Na een uitgebreide voorselectie heeft Continental Car Parks in samenwerking met haar partners Bouwbedrijf Aan de Stegge Twello en APCOA Belgium de opdracht gekregen om de bestaande parkeercapaciteit van het Belgische Universitair Ziekenhuis (UZ) te Brussel uit te breiden met circa 500 extra parkeerplaatsen. Parking 1 werd daarbij geschikt gemaakt voor uitbreiding naar een totale capaciteit van meer dan 1.500 parkeerplaatsen. De eerste zeven jaar zal APCOA Belgium het totale parkeerbeheer voor haar rekening nemen. Continental Car Parks ontwikkelde een nieuw integraal verkeersplan inclusief een bovengrondse, enkellaagse stalen parkeergarage.

Omschrijving
Parkeerdek 200 extra parkeerplaatsen, totaal ca. 850 parkeerplaatsen (uitbreidingsgeschikt naar ca. 1.200 parkeerplaatsen), bruto vloeroppervlak ca. 10.000 m2, bouwtijd ca. 4 maanden per fase

Bouw
2008

Opdrachtgever
APCOA Belgium te Antwerpen

Architect
Storme van Ranst Architecten te Antwerpen

Constructeur
JVZ Raadgevend Ingenieursbureau B.V. te Deventer

Realisatie
Aan de Stegge Bedrijfshuisvesting Twello (www.adst.nl)

Terug naar referentie overzicht