Parkeergarage Bisonspoor Maarssen

  • Impressie parkeergarage Bisonspoor Maarssen - Continental Car Parks
  • Impressie parkeergarage Bisonspoor Maarssen - Continental Car Parks
  • Impressie parkeergarage Bisonspoor Maarssen - Continental Car Parks
  • Impressie parkeergarage Bisonspoor Maarssen - Continental Car Parks
  • Impressie parkeergarage Bisonspoor Maarssen - Continental Car Parks
  • Impressie parkeergarage Bisonspoor Maarssen - Continental Car Parks
  • Impressie parkeergarage Bisonspoor Maarssen - Continental Car Parks
  • Impressie parkeergarage Bisonspoor Maarssen - Continental Car Parks

PARKEERGARAGE BISONSPOOR MAARSSEN

Winkelcentrum Bisonspoor staat voor een grootschalige kwaliteitsverbetering en uitbreiding. Om de mobiliteit, bereikbaarheid en de klanttevredenheid van alle gebruikers te borgen is het noodzakelijk een geheel nieuwe en grotere parkeergarage te realiseren.

Parkdeck parkeersysteem

Nadat de sloopwerkzaamheden zijn afgerond wordt de vijflaags parkeergarage met een totale capaciteit van 1.125 parkeerplaatsen gebouwd. De parkeergarage wordt geschikt gemaakt om op termijn te voorzien van een extra dak met zonnepanelen. Continental Car Parks realiseert de parkeergarage volgens het eigen Parkdeck parkeersysteem. De basis hiervan is een staalconstructie met slanke kolommen en monoliet afgewerkte, gladde betonvloeren met vloercoating en vlakke plafonds. “Mensen zullen zich er prettig en veilig voelen. Overdag komt veel licht binnen en ‘s avonds weerkaatst het licht op de vlakke plafonds. Hierdoor wordt tevens aanzienlijk bespaard op de verlichtingskosten. Het ontbreken van brede kolommen zorgt ook voor een veilig gevoel”, aldus Jeroen Drenth van Continental Car Parks.

Ontwerp parkeergarage

In de parkeergarage geldt éénrichtingsverkeer, moeten automobilisten schuin inparkeren en komt een voetgangerszone met voetgangersbrug naar de ingang van het winkelcentrum en de kantoorgebouwen. De gevels worden gemaakt van een onderhoudsarm aluminium gevelmateriaal voorzien van dynamische verdraaiing. Door de verdraaiing van de aluminium lamellen zijn de achterliggende constructie en geparkeerde auto’s nauwelijks zichtbaar. Het hoofdtrappenhuis met de voetgangersbrug springen echt in het oog. De architectonisch vormgegeven voetgangersbrug moet straks de duizenden bezoekers comfortabel en snel naar het winkelcentrum leiden.

Omschrijving
Parkeergarage met 1.125 parkeerplaatsen, bouwtijd circa 32 weken

Start bouw
Week 10 2018

Opdrachtgever
Winter Trust Real Estate B.V. te Maarssen

Architect
Op ten Noort Blijdenstein architecten en adviseurs

Constructeur
JVZ Ingenieurs te Deventer

Terug naar referentie overzicht