Parkeergarage Designer Outlet Roermond

  • Grootste parkeergarage van Nederland DOC Roermond - Continental Car Parks

PARKEERGARAGE DESIGNER OUTLET ROERMOND

Op donderdag 17 maart 2016 hebben McArthurGlen en Continental CAR PARKS de Design and Build overeenkomst voor de nieuwe parkeergarage bij Designer Outlet te Roermond getekend. De parkeergarage wordt gefaseerd gerealiseerd en ook het maaiveld wordt opnieuw ingedeeld.

Grootste parkeergarage van Nederland

De capaciteit van het nieuwe maaiveld bestaat straks uit circa 1.500 parkeerplaatsen. De parkeergarage krijgt in fase 1 een capaciteit van circa 1.700 parkeerplaatsen. De modulair gebouwde parkeergarage is zowel horizontaal als verticaal uitbreidingsgeschikt. Na gereedkomen van fase 2 heeft de parkeergarage een capaciteit van in totaal circa 3.500 parkeerplaatsen. Continental CAR PARKS realiseert daarmee de allergrootste parkeergarage van Nederland.

HOGE KWALITEIT EN VEEL GEBRUIKERSCOMFORT

Continental CAR PARKS is geselecteerd op basis van de beste parkeergarage voor de laagste prijs. De totale parkeergarage is uitgewerkt op basis van eenrichtingsverkeer, schuin inparkeren en een heldere, overzichtelijke en snelle routing c.q. verkeersafhandeling in de parkeergarage. Daarnaast heeft de opdrachtgever specifiek voor het Parkdeck® parkeersysteem gekozen. Hierbij zorgen de slanke kolommen, monoliet afgewerkte gladde betonvloeren en witte plafonds voor een zeer aangenaam gevoel in de parkeergarage.

De hoogwaardige trappenhuizen met extra brede trappen en veel glas zorgen volgens commercieel directeur van Continental CAR PARKS Jeroen Drenth voor goede oriëntatiemogelijkheden tussen de parkeergarage en het winkelgebied zonder dat er sprake is van een achteruitgang in kwaliteit. Voortdurend is er naar de kwaliteit en het gebruikersgemak voor de bezoeker gekeken: hoogwaardige openbare toiletten, een beheerdersruimte en een specifieke voetgangerszone naar het winkelgebied zijn in het ontwerp opgenomen.

ONTWERP PARKEERGARAGE

Het architectonische ontwerp van de parkeergarage past bij de beleving en binnen de totale uitstraling van het gebied van Designer Outlet. De aansluiting met het maaiveld zorgt voor de mogelijkheid om extra groen te plaatsen. Vanaf de eerste verdieping is de gevel afsluitbaar gemaakt en bestaat de gevel uit houten lamellen die zorgen voor een duurzaam karakter.

Omschrijving
Parkeergarage voor circa 3.500 parkeerplaatsen

Start bouw
1 april 2016

Oplevering
Fase 1 december 2016 – Fase 2 maart 2017

Opdrachtgever
McArthurGlen

Architect
Continental CAR PARKS

Constructeur
JVZ Raadgevend Ingenieursburo B.V. te Deventer

Terug naar referentie overzicht