Parkeergarage P+R Sassenheim

  • Impressie parkeerdek P+R Sassenheim - Continental Car Parks
  • Impressie parkeerdek P+R Sassenheim - Continental Car Parks
  • Impressie parkeerdek P+R Sassenheim - Continental Car Parks
  • Impressie parkeerdek P+R Sassenheim - Continental Car Parks
  • Impressie parkeerdek P+R Sassenheim - Continental Car Parks

Aan de Stegge Twello en Continental Car Parks hebben in november 2016 de opdracht getekend met de gemeente Teylingen voor de bouw van een parkeerdek met circa 240 extra parkeerplaatsen bij het P+R-terrein van Sassenheim. De bouw start medio 2017, de oplevering staat gepland voor eind 2017.

Station Sassenheim

De vraag naar uitbreiding van de parkeergelegenheid kwam voort uit een enorme verhoging van de parkeerdruk sinds de opening van het station in 2011. Het aantal reizigers dat door NS verwacht was (2.000 reizigers per dag) is in werkelijkheid gegroeid naar ruim 3.500 reizigers per dag in 2015. Door dit succes staat het parkeerterrein met 280 parkeerplaatsen dagelijks overvol. De gemeenteraad besloot daarom in 2015 tot het realiseren van 240 extra parkeerplaatsen. Zowel de provincie Zuid-Holland, als het ministerie van Infrastructuur en Milieu betalen mee aan het parkeerdek.

Korte bouwtijd en extra fietsenstalling

Op basis van een de beste prijs-kwaliteitsverhouding is de opdracht in een selectieprocedure gegund aan Aan de Stegge Twello. Bij de inschrijving is voorgesteld tijdens de bouw het parkeerterrein bij de Wasbeek te gebruiken als tijdelijk parkeervoorziening om het huidige parkeerterrein in zijn geheel te kunnen sluiten. Hierdoor is een korte bouwtijd van circa 4 maanden mogelijk. Daarnaast is aangeboden tijdens de bouw extra fietsenstallingen te plaatsen bij het station. Met name tijdens de bouw worden reizigers en automobilisten goed geïnformeerd over de eventuele overlast en mogelijke alternatieven om te parkeren.

Ontwerp parkeerdek

Het ontwerp van het parkeerdek is tot stand gekomen in samenwerking met Continental Car Parks en MoederscheimMoonen Architects. In het ontwerp staan comfort en veiligheid centraal en krijgt ook de landschappelijke inpassing extra aandacht. Het nieuwe gebouw komt namelijk te liggen tussen het spoor en de A44; een dynamische plek, met op de achtergrond de sfeer van de Kagerplassen en de bollenvelden.

Gratis parkeren

Het parkeerdek in Sassenheim biedt gratis parkeren. “In het coalitieakkoord 2014-2018 spraken we af dat de gemeente zorgt voor voldoende openbare parkeergelegenheid met als uitgangspunt dat parkeren gratis is. Met het realiseren van het parkeerdek zonder betaald parkeren, spelen we hierop in”, zegt wethouder Brekelmans. “Het parkeerdek zorgt dat station Sassenheim beter functioneert, dat is belangrijk voor de mobiliteit in de regio.”

Omschrijving
Parkeerdek met circa 240 parkeerplaatsen

Start bouw
Medio 2017

Oplevering
Eind 2017

Opdrachtgever
Gemeente Teylingen

Architect
MoederscheimMoonen Architects te Rotterdam

Constructeur
JVZ Raadgevend ingenieursburo B.V. uit Deventer

Realisatie
Aan de Stegge Twello

Terug naar referentie overzicht