Foto duurzaamheid

Werkwijze - Duurzaamheid

Duurzame parkeergarage

Duurzaamheid is niet alleen verantwoord omgaan met energie. Het heeft veel meer aspecten zoals materiaalgebruik, logistiek en onderhoud. Maar ook toekomstbestendigheid is belangrijk. Wat is de functie van uw parkeergebouw over een aantal jaren?

Waarde creëren

Als opdrachtgever met een parkeerprobleem is het met alle mogelijkheden, regels en subsidies soms moeilijk de juiste keuzes te maken: in hoeverre ga ik duurzaam bouwen? Hoe kan ik duurzaamheid meetbaar maken en wat zijn de investeringskosten? Wij maken duurzaamheid voor u meetbaar door onze kennis en ervaring met verschillende bouwsystemen en duurzaamheidsklassen. We berekenen uw investeringskosten en kunnen terugverdientijden garanderen. Bij al onze projecten streven we naar het verlagen van de Total Cost of Ownership (TCO), de totale exploitatiekosten tijdens de levensduur van het gebouw inclusief energie, onderhoud en vervanging. Dan blijkt dat een parkeergarage vaak zonder aanvullende kosten duurzamer gerealiseerd en geëxploiteerd kan worden. Wij denken dat het inzetten op duurzaamheid niet alleen extra waarde creëert voor de parkeergarage, maar dat dit uiteindelijk ook leidt tot lagere exploitatiekosten.

Duurzame toepassingen

Inzetten op duurzaamheid resulteert in een functionele parkeergarage waar gebruikers met regelmaat en plezier terugkomen en die minimale impact heeft op de natuurlijke omgeving. Een aantal toepassingen die we met regelmaat gebruiken helpt daarbij: 

  • Hemelwaterinfiltratie bespaart op kosten en milieubelasting van kunstmatig irrigeren.
  • Thermisch verzinkt staal is een onderhoudsvrije beschermingsmethode tegen corrosie.
  • Natuurlijke ventilatie opnemen in het ontwerp bespaart op investerings- en gebruikskosten van mechanische ventilatie.
  • Een goede bewegwijzering beperkt de uitstoot van uitlaatgassen.
  • Ledverlichting en een intelligent verlichtingsmanagement systeem toepassen.


In het bouwproces houden wij zoveel mogelijk rekening met duurzaamheid in de vorm van afvalscheiding, beperking van bouwverkeer en overlast, veiligheid en netheid op de bouwplaats. Verder zijn wij door de demontabele toepassing van onze parkeersystemen in staat onze materialen opnieuw te gebruiken of te recyclen. We maken gebruik van hout met een FSC-keurmerk en we gaan verantwoord om met de benodigde bouwenergie. 

Creatieve oplossingen

Hoe past de te ontwikkelen parkeeroplossing het best bij de bebouwde of de natuurlijke omgeving? Dit kan door de architectuur af te stemmen op de omliggende panden. Er kan een natuurlijke eenheid gecreëerd worden door materialen als hout en begroeiing te verwerken in de gevel. Alle soorten beplanting filteren namelijk fijnstof en produceren zuurstof. Dit zorgt voor een constante luchtverversing in de parkeergarage.

How to build?

Unieke aanpak

Het oplossen van parkeervraagstukken is veel meer dan alleen het realiseren van nieuwe parkeerplaatsen ieder parkeervraagstuk is uniek en vraagt om een unieke aanpak.

Lees verder

Duurzaam

Duurzaamheid is niet alleen verantwoord omgaan met energie. Het heeft veel meer aspecten zoals onder andere materiaalgebruik, logistiek en onderhoud.

Lees verder

Energieneutraal

De reductie van de CO2-emissie en bewuster omgaan met energie en natuurlijke hulpbronnen zijn voor Continental Car Parks al vele jaren een belangrijk aandachtspunt.

Lees verder

Virtual reality

Dankzij virtual reality kunnen wij u in een vroeg stadium laten zien hoe de parkeergarage er in het echt uit gaat zien. Wij visualiseren verschillende opties waardoor u snel keuzes kunt maken.

Lees verder

Projecten

“Mobiliteit verandert razendsnel! Daarom volgen wij continu de actuele ontwikkelingen op het gebied van duurzaam en flexibel parkeren.”
Erik de Vries
Commercieel projectmanager - Continental Car Parks

#Parkeerplaatsen

31.885

#Parkeerlagen

231

#Parkeergarages

64

Helpdesk

Welk parkeervraagstuk kunnen we voor

u oplossen?

Welk parkeervraagstuk kunnen

we voor u oplossen?

Bedankt! We hebben uw bericht ontvangen en zullen spoedig reageren.
Er ging helaas iets fout. Probeer het a.u.b. nog keer.
Komt u er niet uit? Bel ons dan op 0571 277 340

Draai je telefoon voor de beste beleving